Tárkonyos fürjraguleves

tárkonyos fürjraguleves kissebb
 
 
 
Hozzávalók (4 főre):
  • 4 db fürj
  • 4 db sárgarépa
  •  2 db petrezselyemgyökér
  •  1 db karalábé
  •  150 g borsó
  •  150 g zöldbab
  •  200 g gomba
  •  1 csokor petrezselyemzöld
  •  só, bors ízlés szerint
  •  tárkony ízlés szerint
  •  pirospaprika ízlés szerint
  •  1 db póréhagyma
  •  2 gerezd fokhagyma
  •  200 ml főzőtejszín
  •  liszt
  •  5 db Yourméé fürjtojás
  •  olívaolaj
 
Elkészítés:
 
Póréhagyma előkészítése:
Karikázd fel a póréhagymát, majd kevés olívaolajon, sóval meghintve fonnyaszd meg.
 
Fürjhús pirítása:
Tedd bele a feldarabolt fürjhúst, és pirítsd fehéredésig.
 
Fűszerezés és főzés:
Add hozzá a pirospaprikát és az apróra vágott fokhagymát, majd keverd össze.
Öntsd fel vízzel, és add hozzá a felkockázott zöldségeket: sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, bab, borsó és a szeletelt gomba. (Ebben a levesben az a legjobb, hogy mindenki kedve szerinte olyan zöldséget tehet bele amilyeneket szeret, mivel a gyerekek nálunk szeretik a kukoricát ezért azt is raktam bele.)
 
Főzés:
Fűszerezd tárkonnyal, sóval, borssal ízlés szerint, majd főzd addig, amíg minden megpuhul.
 
A habaráshoz keverd össze a tejszínt és a lisztet, majd öntsd a leveshez, hogy besűrűsödjön.
 
Levesbetét készítése:
Keverj össze lisztet, fürjtojást és egy csipet sót, majd szaggass bele galuskákat a levesbe.
Alternatívaként használhatsz fürjtojásos csigatésztát is.
Aki szereti, kis citromlével bolondíthatja a levest.
 
Jó étvágyat kívánunk! 
 
További receptekért látogass el a Receptek - Yourmee.hu oldalra!