A spagetti az olaszok talán legkedveltebb tésztaétele.
Szuperkönnyen elkészíthető, és aki szereti a csípős, kissé pikáns ízeket az imádni fogja ezt a változatot is!
Fogadjátok szeretettel!
Előkészítés: 20 perc
Főzés: 20 perc
4 személyre
Hozzávalók:
- 1 doboz Yourméé 40 fürjtojásos spagetti száraztészta
- 1 kg érett paradicsom
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olivaolaj
- 1 db chillipaprika
- 1,5 dl édes vörösbor
- só, őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A paradicsom szárát eltávolítjuk, majd a paradicsomot 1 percre forrásba lévő vízbe tesszük. Kivesszük, hideg vízzel leöblítjük, héját lehúzzuk. Felnégyeljük, magját eltávolítjuk, húsát felkockázzuk.
- A hagymát, és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- Az olivaolajat a serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és az egészben hagyott paprikát, majd üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és addig főzzük amíg a szósz kissé besűrűsödik.
- A spagettit bő forrásban lévő sós vízbe tesszük, és a csomagoláson megadott ideig főzzük, majd leszűrjük.
- Tányérokra rendezzük, majd a szószból kivesszük az erős paprikát, majd a szószt a tésztára öntjük.
Jó étvágyat!