Rakott tarhonya kolbásszal és fürjtojással
Hozzávalók:
- 300 g Yourméé fürjtojásos kézitarhonya száraztészta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt kolbász
- 24 db keményre főzött Yourméé fürjtojás
- Nagy tejföl
- Sajt
- Olaj
- Só
Elkészítés:
1. Két kanál forró zsírban vagy olajban megpirítunk egy közepes fej, apró kockára vágott vöröshagymát és 300 g tarhonyát. Amikor rózsaszínű a tarhonya, megsózzuk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy kétujjnyira ellepje, majd puhára pároljuk.
2. Kizsírozott tűzálló jénai tálba rakunk egy sor tarhonyát, utána egy sor karikára vágott füstölt kolbászt, majd ismét tarhonyát és erre karikára szelt kemény tojást. A lerakást addig folytatjuk, amíg a készlet tart.
3. A tetejére ízlés szerint tejfölt sajttal szórhatunk, majd sütőben süssük jól át.
Bátran vágjatok bele, nekünk nagy kedvencünk.
Egyszerű, gyors, isteni.
Jó étvágyat kívánunk!