Nicoise saláta

Nicoise saláta

 

Simply-Recipes-Nicoise-Salad-LEAD-10-142a737d4d3541f28c5bc330355b2f65

 

A fürjtojás rendkívül népszerű a kínai konyhában, más speciális tojásokkal együtt fogyasztják nap, mint nap, de mint láthatjuk ezen a képen azt, hogy a kínai piacokon rendkívül keresett, és különleges ínyencségnek számít.

 

Hogyan használják?

 

Általában keményre főzve, de alkalmanként sült fürj tojásokkal is találkozhatsz egy saláta tetején.

 

Van egy nagyon híres saláta, aminek az a neve, hogy „Nicoise saláta”, magyarra fordítva: francia eredetű nizzai saláta.

Kiváló összetevői miatt egész évben fogyasztható.

 

Íme a recept:

Hozzávalók:

3 db héjában főtt burgonya

10 db fürjtojás

200 g jégsaláta

két maroknyi zöldbab

1 tonhal konzerv

3 paradicsom

olajbogyó

kapribogyó

szardella a tetejére

 

Az öntethez:

1-2 gerezd fokhagyma

1 evőknál mustár

2-3 evőkanál borecet

fél citrom leve

csipetnyi só

1-1,5 deci olívaolaj.

 

Elkészítés:

Főzzük meg a burgonyát és a tojásokat, majd héjától tisztítsuk meg. Kevés vízben pároljuk puhára a zöldbabot.

Amikor a zöldségek kihűltek vágjuk fel karikára a burgonyát. Erre rendezzük el a zöldbabot, a zöldsalátát, szórjuk meg kapribogyóval, tonhallal, szardellával, olajbogyóval, cikkekre vágott paradicsomokkal.

Az öntethez valókat keverd össze és locsold a salátára.

A végén díszítsd a salátát a főtt fürjtojásokkal!

 

Jó étvágyat!