Könnyű, görög tészta saláta

nyári orsó tészta saláta

 

A klasszikus könnyű görög salátával biztosan az éttermekben és a vacsoraasztalokon is sűrűn találkozhattál, hiszen rendkívül népszerű.

De!

Önmagában nem biztos, hogy igazán laktató étel, éééésss... ekkor jön az ötlet!

Alakítsd tésztasalátává!

 

Ezekre lesz szükséged:

 

Így készítsd el: 

  1. A tésztát főzd ki enyhén sós vízben *al dantéra a dobozon leírtak szerint, erre mindenképp figyelj, különben megvan az esély rá, hogy teljesen elázik majd a salátában.
  2. A zöldségeket és a sajtot aprítsd kisebb darabokra.
  3. Ha kihűlt a tészta, keverd a görög salátához.
  4. Ízesítsd ízlés szerint sóval, és borssal, önthetsz rá egy kis olívaolajat, balzsamecetet - és kész is.  

*az al dante kifejezés szó szerint lefordítva azt jelenti "fogkemény", valójában azt a készültségi szintet jelenti a főzési folyamatban, amikor a tészta állaga még nem lágy, de nem is nyers, vagy kemény, hanem éppen harapható.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Szeretettel: Livi