Húsvéti répakocka

Fruzsi húsvéti répakocka 

Szerintem nem múlhat el Húsvèt finom süti nélkül. 

Nekem erre esett a választásom most, és készítettem el ma ebéd után Fruzsi segítségével. 

Mondanom se kell, isteni fahéjas cukor illat lengte be a házat. 

Próbáljátok ki ti is! 

 

Húsvéti répakocka 

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg barna cukor (én nem tettem bele ilyen sokat, kb a felét, így is nagyon édes volt)
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 2 dl olaj
  • 1 doboz Yourméé fürjtojàs
  • 40 dkg sárgarépa 
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg apróra vágott dió 
  • 1 csomag sütőpor 
  • 1 kk fahéj
  • csipet só 

 

A mázhoz:

  • 15 dkg porcukor 
  • 4 ek citromlé
  • 2 ek víz

 

Elkészítés:

1.A cukrot a vaníliás cukorral és az olajjal elkevertem, majd  hozzáadtam a fürjtojásokat, és jól összekevertem, majd mehetett bele a reszelt sárgarépa is.

2.A liszthez adtam az aprított diót, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót is.

3.Összekevertem a nedves és a száraz hozzávalókat.

4.Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem, és 160 fokon sütöttem nagyjából 1 órán át, a végén tűpróbával ellenőríztem megsült-e.

5.Végül a máz hozzávalóit jól kikevertem, és a kihűlt tésztára kentem, majd színes cukorkákkal lett meghintve.