Szerintem nem múlhat el Húsvèt finom süti nélkül.
Nekem erre esett a választásom most, és készítettem el ma ebéd után Fruzsi segítségével.
Mondanom se kell, isteni fahéjas cukor illat lengte be a házat.
Próbáljátok ki ti is!
Húsvéti répakocka
Hozzávalók:
- 25 dkg barna cukor (én nem tettem bele ilyen sokat, kb a felét, így is nagyon édes volt)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl olaj
- 1 doboz Yourméé fürjtojàs
- 40 dkg sárgarépa
- 30 dkg liszt
- 10 dkg apróra vágott dió
- 1 csomag sütőpor
- 1 kk fahéj
- csipet só
A mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 4 ek citromlé
- 2 ek víz
Elkészítés:
1.A cukrot a vaníliás cukorral és az olajjal elkevertem, majd hozzáadtam a fürjtojásokat, és jól összekevertem, majd mehetett bele a reszelt sárgarépa is.
2.A liszthez adtam az aprított diót, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót is.
3.Összekevertem a nedves és a száraz hozzávalókat.
4.Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem, és 160 fokon sütöttem nagyjából 1 órán át, a végén tűpróbával ellenőríztem megsült-e.
5.Végül a máz hozzávalóit jól kikevertem, és a kihűlt tésztára kentem, majd színes cukorkákkal lett meghintve.