Fürjhús leves
Szeretnél valami különlegeset varázsolni az asztalra?
Készítsd el az isteni fürjlevest!
Hozzávalók egy fazék leveshez:
5 db fürj
5 szál répa
4 szál zöldség
1 kisebb zellergumó
zellerszár vagy zeller zöldje
1 karalábé
1 zöldpaprika
bőséges petrezselyem
1 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, ételízesítő/ szemesbors ízlés szerint
300 g házi Yourméé lúdgége csiga száraztészta
Elkészítés:
A madarakat megmossuk, feltesszük egy 3/4 fazék hideg vízben főni. Ha felforr, és habot enged, lehabozzuk. Kis lángra vesszük, sózzuk, és így főzzük kb. egy órát. Amikor félpuha a hús, beletesszük az összevágott zöldségeket, befűszerezzük, és még egy órát főzzük takarékon.
Szép tiszta marad, nem kell leszűrni.
A tésztát a dobozon leírtak alapján al dantéra megfőzzük.
A zöldségeket, a húst, és a levesbetétet a levesestálba tesszük, és felöntjük a forró levessel. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
További különleges receptekért nézz szét oldalunkon!