Fürj szalonnaköpenyben

fürj szalonnakopeny kari előrecept

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 fürj
  • só ízlés szerint
  • 4 vékony szelet szalonna
  • 4 zsályalevél
  • 1-2 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 dl csirkehúsleves

Elkészítés:

  1. A fürjeket besózzuk, hasüregükbe 1-1 zsályát tesszük, majd szalonnába göngyöljük, és megkötözzük őket.

  2. Vajjal kikent tepsibe tesszük, majd magas fokozaton kb. 15-20 percig sütjük.

  3. Ezután a pecsenyelevet összekeverjük a csirkehúslevessel, felforraljuk, majd ezzel meglocsolva kínáljuk a fürjeket.

Ajánlott köretSült zöldségek

 Hozzávalók: Répa, krumpli, cukkini, pirospaprika, olivaolaj, só, bors, rozmaring.

Elkészítés: A zöldségeket kockázzuk fel, locsoljuk meg olivaolajjal, fűszerezzük, majd süssük 200°C-on 25-30 percig.

 További tippek:

Dekoráció: Az ünnepi asztalra helyezhetünk gyertyákat, fenyőágakat és apró díszeket, hogy még hangulatosabbá tegyük a vacsorát. A színes szalvéták és szép tányérok is hozzáadnak az ünnepi hangulathoz.

Borkíséret: A fürjhöz jól passzol egy könnyű fehérbor, mint például egy Chardonnay vagy egy Sauvignon Blanc, ami szépen kiegészíti a fürj és a szalonna ízét.

 

Próbáld ki ezt a különleges receptet, és kápráztasd el a családodat!

 

Ha tetszett, próbáld ki másik ünnepi receptajánlásunkat is, amely garantáltan elnyeri a tetszésedet!

Fedezd fel a sütőben sült mézes mustáros fürj receptjét is, amely különleges ízvilágával és egyszerű elkészítésével szintén tökéletes választás lehet az ünnepi asztalra.

 

Kellemes ünnepi készülődést kívánunk! 🎄