Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 fürj
- só ízlés szerint
- 4 vékony szelet szalonna
- 4 zsályalevél
- 1-2 evőkanál olvasztott vaj
- 2 dl csirkehúsleves
Elkészítés:
-
A fürjeket besózzuk, hasüregükbe 1-1 zsályát tesszük, majd szalonnába göngyöljük, és megkötözzük őket.
-
Vajjal kikent tepsibe tesszük, majd magas fokozaton kb. 15-20 percig sütjük.
-
Ezután a pecsenyelevet összekeverjük a csirkehúslevessel, felforraljuk, majd ezzel meglocsolva kínáljuk a fürjeket.
Ajánlott köret: Sült zöldségek
Hozzávalók: Répa, krumpli, cukkini, pirospaprika, olivaolaj, só, bors, rozmaring.
Elkészítés: A zöldségeket kockázzuk fel, locsoljuk meg olivaolajjal, fűszerezzük, majd süssük 200°C-on 25-30 percig.
További tippek:
Dekoráció: Az ünnepi asztalra helyezhetünk gyertyákat, fenyőágakat és apró díszeket, hogy még hangulatosabbá tegyük a vacsorát. A színes szalvéták és szép tányérok is hozzáadnak az ünnepi hangulathoz.
Borkíséret: A fürjhöz jól passzol egy könnyű fehérbor, mint például egy Chardonnay vagy egy Sauvignon Blanc, ami szépen kiegészíti a fürj és a szalonna ízét.
Próbáld ki ezt a különleges receptet, és kápráztasd el a családodat!
Ha tetszett, próbáld ki másik ünnepi receptajánlásunkat is, amely garantáltan elnyeri a tetszésedet!
Fedezd fel a sütőben sült mézes mustáros fürj receptjét is, amely különleges ízvilágával és egyszerű elkészítésével szintén tökéletes választás lehet az ünnepi asztalra.
Kellemes ünnepi készülődést kívánunk! 🎄