Csirkés tejszínes tészta borsóval

tejszines borsós csirkemell átméretezett

A csirkés tejszínes tészta borsóval egy ínycsiklandó fogás, amely könnyen elkészíthető ebédre, vagy akár vacsorára is.

A házi jellegű tésztánk hozzá pedig igazán finom íze és állaga végett, olyan mintha saját magad készítetted volna el őket, így abban is biztos lehetsz, hogy az egész családnak kifejezetten ízleni fog.

A friss, könnyű és kellemesen fűszeres szósz tökéletesen körülöleli a prémium fürjtojásos tésztát a szaftos csirkemellel.

Az én gyerkőceim az első kanál után azt mondták:

"♥Hmmm, Anya ez nagyon finom!♥" 

 

Csirkés tejszínes tészta borsóval

 

Hozzávalók:

-300 g Yourméé fürjtojásos száraztészta, orsó

-500 g csirkemell 

-1 bögre borsó

-1 közepes vöröshagyma

-2 gerezd fokhagyma 

-1 evőkanál kókuszolaj

-1 teáskanál őrölt fekete bors

-1 teáskanál só

-200 ml főzőtejszín

-petrezselyem ízlés szerint


Elkészítés:

  1. Forrald fel vizet egy nagy lábasban, és főzd meg a Yourméé orsó fürjtojásos tésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Szűrd le, és tedd félre.
  2. Egy serpenyőben hevítsd fel az kókuszolajat közepes lángon. Add hozzá a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsd őket üvegesre.
  3. Add hozzá a csirkemellfilét, és pirítsd meg mindkét oldalát, amíg szép aranybarna lesz.
  4. Fűszerezd a csirkét sóval és fekete borssal.
  5. Öntsd hozzá a főzőtejszínt, majd forrald fel. Nagyjából főzd 5 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik, majd szórd meg a petrezselyemmel.
  6. A tésztát forgasd össze a csirkés szósszal.

Jó étvágyat! 🍝✨