Baconbe tekert fürjtojások

Gyors, finom, és látványos falatka, svédasztalon előételként, ünnepi fogásként Karácsonykor is kiváló fogás.

baconbe tekert fürjtojások

 

Hozzávalók:

A páchoz:

  • 5 cikk fokhagyma zúzva
  • kakukkfű (szárított)
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A fürjtojásokat lobogó vízben keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük, és megpucoljuk.
  2. A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a meghámozott tojásokat. 
  3. Legalább egy napig hagyjuk érlelődni, majd kiszedjük a tojásokat a pácból, megtöröljük, majd a baconszeletekbe tekerjük.
  4. Egy serpenyőbe kevés olajat töltünk, és körbe-körbe ropogósra sütjük. Hidegen-melegen egyaránt fogyasztható.

 

Jó étvágyat!