Október 23-án Magyarországon ünnepeljük az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékét.
Ezen a napon sok hagyományos magyar étel kerül az asztalra.
A klasszikus túrós tészta újragondolt változata a fürjtojásos fodroskockával különleges ízt és textúrát ad ennek a hagyományos ételnek.
Hozzávalók:
25 dkg húsos szalonna
50 dkg túró
4 dl tejföl
Só
Elkészítés:
Tészta főzése:
Főzd meg a Yourméé fürjtojásos fodroskockát a csomagolás előírása szerint.
Szűrd le és csepegtesd le.
Szalonna pirítása:
Kockázd fel a szalonnát, és süsd pörcösre.
Túrós-tésztás keverék elkészítése:
A szalonna zsírját öntsd a tésztára, majd keverd hozzá a túró felét, a tejföl felét és a pörcök felét is. Sózd meg ízlés szerint.
Sütés előkészítése:
Tedd a keveréket egy tűzálló tálba. A tetejére simíts tejfölt, és süsd össze 190 fokon 30 percig. Az utolsó 5-10 percben használd a grillfokozatot.
Tálalás:
Tálaláskor tehetsz még rá túrót, tejfölt és pörcöt is.
Kellemes pihenést ezen a szép őszi napon!