Hozzávalók:
- Yourméé fürjtojás (10 db)
- 1 hagyma
- Só (ízlés szerint)
- Bors (ízlés szerint)
- Pirospaprika (ízlés szerint)
- Zsiradék
Elkészítés:
Tojás előkészítése:
Felteszem a fürjtojásokat főni. Nekem az vált be, hogy a domború végét megütöm egy kiskanállal és úgy
teszem a vízbe, hogy könnyebben lejöjjön a héja. Pár perc múlva hideg vízzel lehűtöm,
és megpucolom őket.
Hagyma dinsztelése:
A zsiradékon megdinsztelem a felvágott hagymát. Én a felezett hagymát ketté vágtam hosszában
és úgy szeleteltem csíkokra, de aki inkább kockázva szereti, úgy is lehet.
Fűszerezés:
Hozzáadom a fűszereket: só, bors és pirospaprika.
Tojás hozzáadása:
Végül a negyedelt vagy félbe vágott fürjtojásokat hozzáadom a hagymához, és kész is.
Tálalás:
Lehet fogyasztani tésztához, főzelékhez vagy kenyérrel. A képen sárgaborsófőzivel látható.