Tojáspörkölt

tojp jo

Hozzávalók:

  • Yourméé fürjtojás (10 db)
  • 1 hagyma
  • Só (ízlés szerint)
  • Bors (ízlés szerint)
  • Pirospaprika (ízlés szerint)
  • Zsiradék

 

Elkészítés:

Tojás előkészítése: 

Felteszem a fürjtojásokat főni. Nekem az vált be, hogy a domború végét megütöm egy kiskanállal és úgy 

teszem a vízbe, hogy könnyebben lejöjjön a héja. Pár perc múlva hideg vízzel lehűtöm, 

és megpucolom őket.

Hagyma dinsztelése: 

A zsiradékon megdinsztelem a felvágott hagymát. Én a felezett hagymát ketté vágtam hosszában 

és úgy szeleteltem csíkokra, de aki inkább kockázva szereti, úgy is lehet.

Fűszerezés: 

Hozzáadom a fűszereket: só, bors és pirospaprika.

Tojás hozzáadása: 

Végül a negyedelt vagy félbe vágott fürjtojásokat hozzáadom a hagymához, és kész is.

Tálalás: 

Lehet fogyasztani tésztához, főzelékhez vagy kenyérrel. A képen sárgaborsófőzivel látható.

 

További receptekért kattints ide!