Tejszínes-gombás tészta

gombástésztaképmodositott

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

  1. Főzd meg az orsó tésztát a csomagoláson írtak szerint.

  2. A megtisztított gombákat szeleteld fel tetszőlegesre, majd dobd forró, enyhén olajozott serpenyőbe, és kezdd el pirítani.

  3. Amikor a gomba szépen összeesett és aranybarnára váltott a színe (körülbelül 10-15 perc), add hozzá a zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, sót és borsot. Pár perc kevergetés után a gombákat szedd ki egy tányérra, majd tedd félre.

  4. A serpenyőben, amelyben a gomba készült, olvaszd fel a vajat, keverd el benne a lisztet. 1-2 perc után, amikor a lisztes vaj zsemleszínű lesz, kezdd el lassan felönteni a tejszínnel, miközben folyamatosan kevergeted.

  5. 1-2 perc után a gombákat is tedd a tejszínes szószba, majd rottyanásig főzd a ragut.

  6. Tálalásnál szórd meg parmezánnal és finomra vágott petrezselyemmel.

 

Jó étvágyat!

 

További ínycsiklandó receptért kattints IDE