Hozzávalók:
- 35 dkg gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- Kevés olaj
- 4 ek. vaj
- 1 ek. liszt
- Só és bors ízlés szerint
- 5 dl főzőtejszín
- 1 tk. őrölt kakukkfű
- Parmezán sajt
- 300g Yourméé fürjtojásos száraztészta - orsó
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
-
Főzd meg az orsó tésztát a csomagoláson írtak szerint.
-
A megtisztított gombákat szeleteld fel tetszőlegesre, majd dobd forró, enyhén olajozott serpenyőbe, és kezdd el pirítani.
-
Amikor a gomba szépen összeesett és aranybarnára váltott a színe (körülbelül 10-15 perc), add hozzá a zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, sót és borsot. Pár perc kevergetés után a gombákat szedd ki egy tányérra, majd tedd félre.
-
A serpenyőben, amelyben a gomba készült, olvaszd fel a vajat, keverd el benne a lisztet. 1-2 perc után, amikor a lisztes vaj zsemleszínű lesz, kezdd el lassan felönteni a tejszínnel, miközben folyamatosan kevergeted.
-
1-2 perc után a gombákat is tedd a tejszínes szószba, majd rottyanásig főzd a ragut.
-
Tálalásnál szórd meg parmezánnal és finomra vágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
További ínycsiklandó receptért kattints IDE!