Tejszínes borsóraguleves

zöldborsós tejszines raguleves

Hozzávalók:

  • 300 g Yourméé lúdgége fürjtojásos száraztészta
  • 50 dkg csirkemell
  • csirke alaplé (lehet kockából is)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 45 dkg extra zsenge zöldborsó (mélyhűtött)
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek liszt
  • kókuszolaj
  • só, bors, 1 tk darált pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

  1. A felkockázott hagymát a felhevített kókuszolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemellet és fehéredésig pirítjuk.

  2. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott répát és pár percig pirítjuk.

  3. Felöntjük a csirke alaplével, hozzászórjuk a borsót, ízesítjük sóval, borssal és darált pirospaprikával, majd puhára főzzük.

  4. Hozzáadjuk a Yourméé lúdgége fürjtojásos prémium száraztésztát és együtt főzzük, amíg a tészta megpuhul.

  5. A tejszínt és a lisztet simára keverjük, és beforraljuk vele a levest.

  6. Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Tálald forrón, és élvezd ezt a különleges, bekuckózós téli finomságot!

 

Tudj meg többet tésztáinkról itt!

Blogunkban pedig számos receptet találsz itt!

 

Varázslatos bekuckózós estéket kívánok!

 

Szeretettel: Livi