Tavaszi Yourméé tippek
A fürjtojás szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de ez nem is olyan meglepő, hisz rengeteg jótékony tulajdonsággal rendelkezhet, ha egy kicsit jobban utána olvasgat az ember, rengeteg előző cikkemben írtam a pozitív élettani hatásairól.
Igazi vitaminbomba, nem mellesleg szívbarát, ásványi anyagokban és fehérjékben is gazdag, sőt szalmonella mentes is.
Multivitamin helyett is nyugodt szívvel fogyasztom, mert tudom, hogy edzés után az ivójoghurtomba beleütve már biztosan kellőképpen felleszek töltve vitaminokkal, energiával, és persze jó kedvvel is.
A fürjtojás szuper kiegészítője lehet a salátáknak, leveseknek, és a húsvéti reggeliknek is.
Szerencsére a fürjtojás ollóval könnyedén tudunk sok sok fürjtojást felbontani, bevallom én régen sokat bosszankodtam a felbontással, és amikor megjelent nagyon boldog voltam.
Végül kedveskednék Nektek egy különleges húsvéti recepttel a közelgő ünnep miatt, fogadjátok szeretettel, egyúttal kellemes készülődést kívánok a Yourméé csapata nevében.
Húsvéti ráksaláta fürjtojással
Hozzávalók:
- 1 tk vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg koktélrák
- 1 közepes lilahagyma
- 10 dkg savanyú uborka
- 10 ek. light majonéz (vagy bármilyen)
- 4 ek. tejföl
- 1 ek. ecetes torma
- só
- frissen őrölt bors
- egy csokor friss petrezselyemzöld/ vagy snidling
- 8 db Yourméé fürjtojás
Elkészítés:
- A rákot pár percre forró vízbe dobjuk, csak annyira, hogy kiengedjen.
- A fürjtojást megfőzzük.
- Közben a vajat felolvasztjuk, belenyomjuk a fokhagymát és a leszűrt rákot is hozzákeverjük.
- Picit pirítjuk, majd félretesszük.
- A majonézt elkeverjük a tejföllel és a tormával.
- Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel, vagy snidlinggel ízesítjük.
- Hozzáadjuk a kis kockára vágott lilahagymát és az uborkát, ezután belekeverjük a rákot és óvatosan a negyedelt főtt tojást is.
/eredeti recept leírás a konyhabirodalom.hu oldalon található/