Stefánia vagdalt fürjtojással

stef

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús (sertés vagy marha)
  • 1 csomag fasírt fűszerkeverék
  • 15 db keményre főzött Yourméé fürjtojás
  • 10 db Yourméé fürjtojás (a keverékhez)
  • 1 szelet kenyér vagy zsemle, tejben áztatva és kinyomkodva
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • Olaj
  • 1 db fürjtojás a kenéshez

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.

  2. Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst a fasírt fűszerkeverékkel.

  3. Adjuk hozzá a tejben áztatott és kinyomkodott kenyeret/zsemlét, valamint a 10 db felvert fürjtojást, és jól gyúrjuk össze.

  4. Kenjünk ki egy őzgerinc formát, és hintsük meg zsemlemorzsával.

  5. A húsos massza felét tegyük a formába, majd helyezzük rá a keményre főzött fürjtojásokat sorban.

  6. Fedjük be a maradék húsos masszával, és formázzuk meg.

  7. A tetejét kenjük meg egy felvert fürjtojással, hogy szép fényes legyen.

  8. Süssük 60 percig fólia alatt, majd az utolsó 20 percben fólia nélkül, amíg a hús átsül és a teteje szép aranybarna nem lesz.

 

Tálalás: Krumplipürével tálaltam, amely tökéletesen kiegészíti ezt a finom és különleges ételt.

 

Jó étvágyat kívánok! 

 

További különleges receptekért, és egészséggel kapcsolatos cikkeimért kattints IDE!