Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús (sertés vagy marha)
- 1 csomag fasírt fűszerkeverék
- 15 db keményre főzött Yourméé fürjtojás
- 10 db Yourméé fürjtojás (a keverékhez)
- 1 szelet kenyér vagy zsemle, tejben áztatva és kinyomkodva
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- Olaj
- 1 db fürjtojás a kenéshez
Elkészítés:
-
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
-
Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst a fasírt fűszerkeverékkel.
-
Adjuk hozzá a tejben áztatott és kinyomkodott kenyeret/zsemlét, valamint a 10 db felvert fürjtojást, és jól gyúrjuk össze.
-
Kenjünk ki egy őzgerinc formát, és hintsük meg zsemlemorzsával.
-
A húsos massza felét tegyük a formába, majd helyezzük rá a keményre főzött fürjtojásokat sorban.
-
Fedjük be a maradék húsos masszával, és formázzuk meg.
-
A tetejét kenjük meg egy felvert fürjtojással, hogy szép fényes legyen.
-
Süssük 60 percig fólia alatt, majd az utolsó 20 percben fólia nélkül, amíg a hús átsül és a teteje szép aranybarna nem lesz.
Tálalás: Krumplipürével tálaltam, amely tökéletesen kiegészíti ezt a finom és különleges ételt.
Jó étvágyat kívánok!
További különleges receptekért, és egészséggel kapcsolatos cikkeimért kattints IDE!