Ha szereted a rakott krumplit, ezt az extra krémes, tápláló változatot imádni fogod!
A hagyományos receptet felturbóztuk fürjtojással, hogy még több fehérjét és értékes tápanyagot vihess be a szervezetedbe!
Hozzávalók:
- 2 fej hagyma
- 1 kg krumpli
- 1 doboz Yourméé fürjtojás
- 1 pár füstölt kolbász
- 1 nagy doboz tejföl
- 15-20 dkg reszelt sajt
- Só, bors, vegeta ízlés szerint
- zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
- Főzd meg héjában a krumplit héjastól hideg vízben 1 kanál sóval, párhuzamban a fürjtojásokkal, majd hagyd kicsit hűlni ha kész vannak.
- Hámozd meg, és karikázd fel a krumplit és a kolbászt, a fürjtojásokat pedig vágd félbe. (Valaki a kolbászt kicsit megpirítja előtte, en is ennek a híve vagyok, de ahogy Te szeretnéd!
- Készítsd elő a tepsit: rétegezd a hozzávalókat: krumpli, kolbász, fürjtojás, hagyma – ismételd, amíg el nem fogynak, és ízlés szerint sózd borsozd delikátozd. Fontos, hogy legfelül a krumpli legyen.
- Az utolsó réteg krumplira ráhalmozom a nagy doboz tejfölt, és elegyengetem. Erre jön egy kevés delikát.
- Előmelegíted a sütőt 180 fokra, amin kb. 30 percig sütöd alufólia alatt, amíg szép aranybarna nem lesz.
- Ezután szórd meg reszelt sajttal és süsd addig, míg a sajt gyönyörűen rá nem pirul.
Jó étvágyat!
A fürjtojás nemcsak különleges ízt ad az ételnek, hanem értékes fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz!
Tökéletes választás, ha szeretnéd még táplálóbbá tenni a klasszikus rakott krumplit.
Ne feledd!
A héten 02.16.-ig a YOURMEE20 kuponkóddal 20% kedvezménnyel tudod megvásárolni termékeinket oldalunkról, köztük a prémium fürjtojásunkat is!