Rakott krumpli új szinteken – Fürjtojással még gazdagabb és kiegyensúlyozottabb fogás!

rakott krumpli javitott képméret

Ha szereted a rakott krumplit, ezt az extra krémes, tápláló változatot imádni fogod!

A hagyományos receptet felturbóztuk fürjtojással, hogy még több fehérjét és értékes tápanyagot vihess be a szervezetedbe! 

 

Hozzávalók:

  • 2 fej hagyma 
  • 1 kg krumpli 
  • 1 doboz Yourméé fürjtojás 
  • 1 pár füstölt kolbász 
  • 1 nagy doboz tejföl 
  • 15-20 dkg reszelt sajt 
  • Só, bors, vegeta ízlés szerint 
  • zsír a tepsi kikenéséhez 

Elkészítés:

  1. Főzd meg héjában a krumplit héjastól hideg vízben 1 kanál sóval, párhuzamban a fürjtojásokkal, majd hagyd kicsit hűlni ha kész vannak.
  2. Hámozd meg, és karikázd fel a krumplit és a kolbászt, a fürjtojásokat pedig vágd félbe. (Valaki a kolbászt kicsit megpirítja előtte, en is ennek a híve vagyok, de ahogy Te szeretnéd!
  3. Készítsd elő a tepsit: rétegezd a hozzávalókat: krumpli, kolbász, fürjtojás, hagyma – ismételd, amíg el nem fogynak, és ízlés szerint sózd borsozd delikátozd. Fontos, hogy legfelül a krumpli legyen. 
  4. Az utolsó réteg krumplira ráhalmozom a nagy doboz tejfölt, és elegyengetem. Erre jön egy kevés delikát.
  5. Előmelegíted a sütőt 180 fokra, amin kb. 30 percig sütöd alufólia alatt, amíg szép aranybarna nem lesz. 
  6. Ezután szórd meg reszelt sajttal és süsd addig, míg a sajt gyönyörűen rá nem pirul.

Jó étvágyat

 

A fürjtojás nemcsak különleges ízt ad az ételnek, hanem értékes fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz!

Tökéletes választás, ha szeretnéd még táplálóbbá tenni a klasszikus rakott krumplit. 

 

Ne feledd!

A héten 02.16.-ig a YOURMEE20 kuponkóddal 20% kedvezménnyel tudod megvásárolni termékeinket oldalunkról, köztük a prémium fürjtojásunkat is!