Kedves Olvasó!
A krumplis tészta, ahogy nagyszüleink is készítették, mindig különleges helyet foglal el a szívünkben.
Ez az egyszerű, mégis laktató étel gyermekkori emlékeket idéz fel, amikor a konyhában édesanyánk vagy nagymamánk főzött nekünk.
Most megosztom veletek ennek a régi kedvencnek a receptjét, amelyben a Yourméé szélesmetélt fürjtojásos száraztészta ad egy különleges csavart ennek a klasszikus fogásnak.
Kóstoljátok meg ezt a különleges verziót, és elevenítsétek fel a régi idők ízeit!
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kg burgonya
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- Yourméé fürjtojásos száraztészta, szélesmetélt, 300g
- 2 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítés:
-
A kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk. Ha sok sül ki belőle, akkor leszedjük, hogy csak 1 evőkanálnyi maradjon. Ezen megpirítjuk a felkockázott hagymát, a tűzről lehúzva meghintjük a paprikával.
-
Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és annyi vizet öntünk rá, hogy félig lepje el. Sózzuk, és miután felforr, kis lángon puhára főzzük.
-
A megfőtt burgonyát krumplitörővel pépesítjük, és összekeverjük a kifőzött tésztával.
Ha marad belőle másnapra, akkor így melegíthetjük fel:
-
Először is keresünk egy tányért, ami a serpenyőnket befedi, félrerakjuk (de nem vissza a helyére).
-
Ezután 1 evőkanál olajat közepes lángon felhevítünk, belerakjuk a krumplis tésztát, kicsit lenyomkodjuk.
-
5-6 percig pirítjuk, majd rárakjuk a tányért a serpenyőre, és megfordítjuk (persze a tűzről levéve). A másik evőkanál olajat beleöntjük, visszacsúsztatjuk a tésztát (a megpirult fele lesz felül), és most a másik oldala következik. Az kicsit hamarabb fog pirulni.
Jó étvágyat! 😊
További izgalmas receptekért és tippekért kattints IDE!
Ha szeretnéd megrendelni a szélesmetélt száraztésztát a recepthez, akkor csak egyszerűen megteheted IDE kattintva!
Csak készítsd el a már bevált hagyományos receptjeidet a megszokott szószokkal vagy feltétekkel az új Yourméé 40 fürjtojásos száraztésztáival.
Ha eddig szeretted a tésztákat, ezután imádni fogod!