Hideg téli napok, rohanás, zsúfolt feladatokkal teli mindennapok.
Gondolom rengeteg embernek ismerősek ezek a gondolatok. Hol van még a tavasz?
Biztosan elgondolkodtál már azon az elmúlt hetekben, az influenza szezon kellős közepén, hogy de jó lenne az év ezen szakaszát egy tökéletesen működő immunrendszer mellett átvészelni.
Ha szeretnél természetes vegyi anyagoktól mentes immunerősítőt fogyasztani, akkor bátran ajánlom a fürjtojást!
Egyes természetgyógyászok valóságos életelíxirnek tekintik, és javasolják is azt, hogy időnként illesszék be az emberek az étrendjükbe.
Mindössze 10 grammot nyom egy darab fürjtojás, az energiatartalma is csekély, 15 kilokalória van benne, a tyúktojás ötöde-hatoda csupán. Kicsiny tartalma ellenére rendkívül értékes a beltartalma: fehérjékben, A-, B1-, B2-, C-, D3- és E- vitaminban és ásványi anyagokban (például foszforban, káliumban, vasban, cinkben) igen gazdag. Koleszterin viszont kevés van benne, így szív – és érrendszeri betegek is bátran fogyaszthatják. Megtalálható benne a lizozim nevű enzim, amelyet a szervezet természetes antibiotikumának tartanak, mivel bizonyos mikroorganizmusok ellen hat (szétroncsolja a sejtfalukban található fehérjét, a mureint).
A lizozim többet között a könnyben, az emberi nyálban és a tojásfehérjében található meg.
Én rendszeresen fogyasztom, és jelentem, engem egyelőre elkerülnek a betegségek.
Érdekel, hogyan kezdj neki egy fürjtojás kúrának?
Olvasd el és vágj bele már holnap!
A fürjtojást itt tudod megrendelni, és akár már másnap kezdheted is a kúrát!
Fedezd fel a legújabb egészségügyi tippeket fürjtojással kapcsolatban, illetve számos más gasztronómiai receptet blogunkon!
Szeretettel: Livi