Családtervezés - hogyan segíthet a fürjtojás?

babatervezés

családtervezés a fogantatásra való tudatos felkészülést jelenti, amely során mindkét nemnek fontos a pozitív kommunikáció, a tudatos ismeretek és a megfelelő támogatás, hogy a vágyott gyermek megszülessen.

 

De hogyan segíthet ebben a fürjtojás?

 

A fürjtojások mind a férfiak, mind a nők számára előnyösek lehetnek a termékenység és a vágykeltés szempontjából, mivel tápanyagokban és vitaminokban is gazdagok.

Férfiak szempontjából:

-Cink: A fürjtojások magas cinktartalma fontos a hímivarsejtek egészségéhez és mozgékonyságához, valamint hozzájárulhat a normális tesztoszteronszint fenntartásához is.(*tesztoszteron egy hormon, amely mind a férfiakban, mind a nőkben megtalálható. Képes szabályozni a nemi vágyat, a hímivarsejt termelését. Az öregedéssel a test tesztoszteronszintje fokozatosan csökken. Ennek hatására változások következhetnek be, például csökken a nemi vágy. A tesztoszteron szintet a vér hormonszint vizsgálatával állapítják meg. Az alacsony tesztoszteron szint számos tünetet okozhat, például erekciós problémát, izomgyengeséget és fáradékonyságot)

-B-vitaminok: A B-vitaminok (például B12-vitamin) segíthetnek a hormonális egyensúlyban és az egészséges hímivarsejt-termelésben.

Nők szempontjából:

 

A petefészkek a női reproduktív rendszer részei, és fontos szerepet játszanak a termékenységben. Ezek a szervek a petesejtek (vagy petesejt elősejtek) termeléséért felelősek. A B-vitaminok, amelyek a fürjtojásokban találhatók, hozzájárulhatnak a petefészkek egészséges működéséhez.

-B12-vitamin: ez a vitamin fontos a sejtek megújulásában és a DNS szintézisében. A petefészkek egészséges működéséhez szükséges.

-B6-vitamin: ez a vitamin szerepet játszik a hormonális egyensúly fenntartásában és a petesejtek fejlődésében.

-Folsav (B9-vitamin): ez a vitamin kulcsfontosságú a terhesség előkészítésében és a magzat fejlődésében. A petefészkek működéséhez is szükséges.

 

Tehát a várandósságra való felkészülés fontos lépés az életben, és számos tényezőt érdemes figyelembe venni a változatos étrend, az egészséges életmód mellett, de a fürjtojást különösen ajánlom Nektek a személyes pozitív tapasztalataim alapján természetes segítségként, hiszen mindkettő gyermekem előtt tudatosan készítettem a szervezetemet a várandósságra, és a fogantatás után, és a szülések után is fogyasztottam rendszeresen a fürjtojást, így nyugodt is voltam, mert tudtam, hogy mindent megteszek azért, hogy mindent megkaphasson a szervezetem a kis pöttyös csoda által.