Az időseknek is ajánlott a fürjtojás

.logóval ellátott zúzott fürjtojás időseknek 0727_1

 

A magas vitamin, foszfor, kálium és vas tartalma elősegítheti az agy jobb működését és javíthatja a memóriàt.

Aki minden nap fogyaszt fürjtojást, nyugodtabb, és kiegyensúlyozottabb lehet. (valószínűleg sokan szeretnék ezt az utóbbi két érzést érezni a mai rohanó világban)

Sokan a tojás héját automatikusan a kukába dobják. Pedig lehet gyűjtögetni.

Miért?!

Mert jótékony hatással lehet a csontokra, és az ízületekre is, és még sok másra is!

Megfigyelések alapján, gyorsabban gyógyulhatnak az ortopédiai betegek, a veleszületett csípő zavarban és a csontritkulásban szenvedők is.

Sejtésem szerint sok olvasó feje fölött megjelent a kérdőjel: TOJÁSHÉJ FOGYASZTÁS?!

Nézzük, hogy is van ez.. 😊

  • Kalcium: Először is tudni kell, hogy könnyen emészthető, koncentrált kalcium forrás a fürjtojás héja, amely nélkülözhetetlen a csontok szilárdságához és sűrűségéhez. A csontok egészségének megőrzéséhez fontos, hogy elegendő kalciumot juttassunk a szervezetbe. Amennyiben sikerül a megfelelő mennyiséget bejuttatni, megelőzhetőek a kalciumhiány okozta betegségek, úgy mint: csontritkulás, csontlágyulás, gerincferdülés, fogszuvasodás stb.
  • Magnézium: amely az izmok működését segítheti.
  • Foszfor: a sejtek energiatermelésében vesz részt.

Ezek az ásványi anyagok fontosak a csontok és az izületek egészségéhez.

 Felhasználási javaslat:

  • A fogyasztása 100 fokos sütőben való megsütés, majd porítás után javasolt.
  • A porból naponta kétszer egy teáskanálnyit kell elkeverni és meginni. Akinek nagyon nem ínyére való ez a verzió, próbálja meg ételre szórva, vagy ízesebb folyadékba beleszórva.

Összességében a fürjtojás héja értékes tápanyagokkal látja el a szervezetet, és hozzájárul a csontok, ízületek és bőr egészségéhez.

Érdemes tehát megfontolni a gyűjtögetését! 😊